Si daca totusi e cuplata cu Lazarus si e in Tahiti???


No comment!

(via Ioan T Morar)

Nu stiu altii cum sunt da mie imi place mai mult de porcusorul isteric decat de mistretul furios!!

"Mistretul furios isi cumpara o bicicleta si se plimba prin padure. Iepurasul, fugind pe langa el, ii tot striga: "O sa cazi! O sa cazi!". Mistretul, nervos: "N-o sa cad! N-o sa cad!". Pana la urma cade intr-o groapa. Iepurasul, vesel: "Vezi, ti-am zis eu ca o sa cazi!" Mistretul ii raspunde: "Parchez unde vreau, da!?"

deunazi am fost la un film absolut mediocru din toate punctele de vedere. "no reservations"! probabil ca radu ar zice - asta ca sa scuze filmu- ca asta era intentia regizorului, sa faca un film mediocru. doua lucruri bune a avut filmu insa:

1. era vorba despre bucatarii-sefi, asa ca s-a gatit

2. fetita din rolul principal, care a jucat si in little miss sunshine, a facut un rol foarte bun

concluzia filmului a fost o vizita la un hypermarket pentru a cumpara cele necesare pentru gatit, care s-a soldat, din nefericire destul de tragic, el "avand altceva mai bun de facut decat sa piarda vremea la cumparaturi", ea "suparandu-se ca n-a avut timp sa se uite pe toate rafturile din magazin".



timisoara este "ceau-city" pentru ca toata lumea spune "ceau" sau "ceao" in orice situatie, chiar si cand s-ar impune "buna ziua" sau "la revedere". "servus" nu are asemenea valente. exista asa un "servus" cu intonatie preieneasca, care se poate spune si unor oameni mai in varsta, dar in situatiile distante se folosesc formule de salut distante. asa e moda!!


clujul e cald shi inghesuit de oameni si de cladiri, timisoara e plina dar mult mai impunatoare la nivel de cladiri in cartiere.


clujul e mai simpatic, mai vesel, mai boem; timisoara nu stiu cum sa zic ca e, poate stilistic mai studiata la nivel urban.


clujul are locuri, si oameni (majoritatea neo-clujeni) frumosi, veseli, cu care si plictiseala e vesela, cu care nici nu trebuie sa porti discutii deosebite ca sa fie placute; timisoara are oameni pe care nu-i cunosc, locuri care sunt doar niste nume si reclame de locuri, pentru ca nu intru in ele.


clujul are un cartier senzational, grigorescu, in care am locuit 5 ani, in care unele blocuri cu 4 etaje imi par ca niste case; timisoara are fabrik si iosefin, cartiere mai frumoase ca centrul orasului.




in 10 ani vreau sa am o casa la tara, sau undeva mai retras, in care sa incapa toti prietenii mei sa doarma peste noapte, sa ramana peste weekend; in care sa gatesc (fara sa aiba mancarea numai gust de condiment); in care sa fie cald si placut, sa miroasa a curat si a mancare; in care sa am toate lucrurile pe care visez sa le am, de la wok pana la toate prostioarele (in)utile pentru bucatarie si menaj; in care sa am o baie mare cu un raft de prosoape albe fluffy, flori, si multe sapunuri colorate si mirositoare.




dar pana atunci trebuie sa ma imprietenesc cu timisoara!

in plictiseala-mi cotidiana am gasit o postare simpatica despre cel mai activ-inactiv personaj al momentului.... ELODIA... (cred ca va ajunge in curand She Who Must Not Be Named)




am citit zilele trecute un articolash scris de dobrovorschi despre raceala ca vacanta. avand in vedere ca si eu ma confrunt de cateva zile bune cu acest fenomen, mai mult sau mai putin neplacut, parca incepe sa-mi surada ideea unei raceli-all-inclusive, cu un delicios cocktail fervex si vitamina c, cu infuzii fresh de olinth, cu supica de pui, cu tone de servetele de suflat nasu, cu somn de dupa-masa... vorba ceea: mi-e dor sa mai merg la un ceai, sa fiu liceanul balai!!
nu stiu altii cum sunt, dar eu cand ma gandesc la cat timp as putea petrece in pat nefacand nimic, parca imi vine sa-i scriu la mos nicolae, ca vine mintenash, sa-mi aduca o raceala usoara.



ieri am facut (prin radu) o imensa descoperire (care poate imi va schimba viata din nimic in ceva mai bun... vorba lu chirila): individu de la gogol bordello este ucraineanu "humble translator" din filmu "everything is illuminated". cine n-a vazut filmu musai sa-l vada. as putea sa umplu pagina cu citate din memorie. prima parte a filmului mi se pare senzationala. numa by the way asa, autorul cartii dupa care s-a facut filmu mi se pare genial, jonathan safran foer.
bun, dar sa revin la balkan sound. de ce imi place de fapt?(dincolo de faptul ca mi-am scris lucrarea de masterat despre imagini balcanice in literatura germana din romania) probabil ca visceral sunt fana a genului, asa ca apartenenta a spatiului geografic. pe urma ar mai fi soundul pe alocuri "colorat" si "greu". chiar ma gandesc acum la o asemanare intre mancarea traditionala romaneasca, o imbinare intre carbohidrati si proteine legate de un sos hipocaloric, stinse de diverse acreli sau mai rar acum iarna, salate. asta mancam, asta suntem, asta ascultam.
imi place miss platnum, imi place gogol bordello, imi plac zdob si zdub, imi place bregovic, evident!! e un soi de betie vesela in cuvinte dar mai ales corzi de instrumente.
imi place miss platnum! imi plac textele si vocea ei! am vazut-o saptamina asta la marutza. si pe langa muzica imi place la ea ca nu si-a pierdut sau refulat romanitatea!!
cu caracter informativ: nu mi se pare neaparat ca gogol bordello au intrat pe "axa" zdob si zdub. zdob si zdub au fost incet-incet "de-balcanizati", au adoptat tot mai mult stilul de rock romanesc daca exista asa ceva, in timp ce bordello fac referire la un spatiu balcanic mult mai mare, fostele state sovietice, chiar daca o parte din trupa e american, dupa cum am auzit!