Rooibos


Asa arata bunatatea de tufa care devine apoi ceai.

Carla Bruni avea la un moment dat un consort francez, filosof si cu par balai, pe nume Raphael. Lui ii erau dedicate majoritatea cantecelor scrise de ea. Acum s-a cuplat (potrivit unui tabloid francez) cu Nicolas Sarkozy. Astept cu interes piesele/albumele dedicate acestuia.

jeni i challenge you sati faci lista de craciun dupa ce ia terminat cu bibliotecile!!

  1. noul (ultimul) Harry Potter
  2. Miss Platnum
  3. Gogol Bordello
  4. Parov Stelar
  5. Everything is illuminated (desi e destul de vechi l-am descoperit in 2007)
  6. California Dreamin'
  7. Heroes serialu'
  8. Jonathan Safran Foer si Nicole Krauss
  9. o fotografa careia i-am uitat numele, a avut expozitie la Munchen in toamna
  10. cartile lu' Jamie Oliver
  11. tavita ce mi-am cumparat-o de curand, la care visam de mult
  12. emisiunea eco a lu' Bucurenci
  13. Mondenii
  14. Peter Hoeg un autor inca netradus in Romania

...

La cumparaturi

Saptamana asta marti m-am decis sa gatesc ceva bun si sanatos (desi partea cu sanatos e mereu discutabila, am pus unt, cascaval si sunca, in cantitati foarte mici cei drept). dupa ce cobor din rapidul autobuz 33, cei drept cumparasem deja una alta de la Bega, ma indrept cu pasi grabiti inspre improvizatia de piata de langa blocul meu, ca sa cumpar legume. am luat ciuperci, rosii, clementine si verdeturi, dupa care m-am indreptat cu pasi si mai repezi spre bloc. pe drumul meu dau peste doua adolescente extrem de nesimtite. dupa ce si-a savurat ciocolatica tricolor cu rom, una dintre ele azvirle ambalajul acestuia pe jos (nu ca ar fi fost mai de inteles daca o lasa tacticos sa cada pe jos!) in contextul in care in imediata apropiere se afla un cos de gunoi (nu exista oricum vreun context in care sa arunci ambalaje pe jos). la care eu, in modul cel mai ostentativ cu putinta, incarcata cum eram ridic hartia (din noroi), si o duc la cos, sub privirile dispretuitoare ale celor doua.
cu ocazia aceasta am ajuns la concluzia ca unii locuitori ai acestei tari se razbuna pe biata noastra planeta. se citeste o voluptate de a distruge pe fata celor care arunca gunoaie in alta parte decat in locurile amenajate pentru asa ceva, de parca ar fi un fel de refulare a vietii proaste pe care o duc, conform sintagmei "ia de aici" planeta idioata. nu trebuie sa devenim toti pseudoecologisti cabotini, dar macar un minim de bun simt ar trebui sa avem cu totii in noi, in primul rand in ceea ce priveste mediul inconjurator..


Afara e vant puternic, freza cedeaza, ochii lacrmieaza... cam asta e tiparu banatan. mie imi place tare mult cafeaua. pentru ca eram zgribulita intr-un supermarket, si imi era somn de la prea multa munca mi-am luat o cafea de la automat (fara pretenti, cu un orizont de asteptari foarte scazut, evident!). intr-un pahar simplu de plastic alb, fara cubulete colorate de zahar, dar aburinda, mi-a surprins papilele gustative in mod pozitiv. totusi prefer sa beau cafeaua din ceasca, cu mai mult lapte, stand comod si ascultand muzica, citind ceva sau vorbind cu cineva. sunt oricum convinsa ca bautul cafelei impreuna sprijina socializarea si schimbul de idei.

("Qual" inseamna "chin" in germana)


(Probabil cei mai buni soferi din lume!!!)

Porcusorul isteric statea cocotat intr-un cires. Trece pe acolo un caine si il intreba: - Ce faci acolo mai porcusorule? - Mananc visine! - Pai bine mai porcusorule, da' tu stai intr-un cires! Porcusorul enervat peste masura: - Le-am adus de acasa!

Porcusorul isteric se plimba prin padure si striga catre zana cea buna: - Te omor! Te omor! - Nu ma omori si iti voi indeplini doua dorinte. - Bine, baga un cui in pomul ala astfel incat sa nu-l mai poata scoate nimeni! Zis si facut. - Si a doua? - Scoate-l afara!

Porcusorul isteric in autobuz. O batranica ii spune: - Nu va suparati, puteti va rog sa inchideti geamul, ca e frig afara. Porcusorul tranteste geamul: - Na-ti, fi-ti-ar fata a'dracu', acum e cald afara?

Nichita

in zilnica-mi revista a presei am citit acest articol despre nichita stanescu. inca de cand am primit cadou monografia nichita stanescu, mi-a placut foarte mult de dora, ultima lui sotie. imi aduc si acum aminte ca mi-au placut foarte mult pozele alb-negru din carte.
in adolescenta am avut multe "faze literare", la inceput mi-a placut foarte mult dickens (chiar foarte mult), in special Marile Sperante, pe care am inceput-o pentru ca mama mi-a zis ca n-as intelege-o. dupa aceea mi-au placut pe rand eliade, kundera, si alti catva scriitori. dintre poeti mi-au placut bacovia (era un trend la noi in clasa la un moment dat), invatasem multe versuri de pe de rost; marin sorescu si nichita.
cu mare drag recitesc poezii de nichita stanescu. am dus un anume volum peste tot cu mine: in locurile unde am locuit in cluj, la vascau, cand mergeam vara. niciodata n-am citit tot volumul, aveam poezii preferate pe care desi le stiam, in mare, pe de rost le reciteam cu mare interes. probabil ca sunt poeziile cele mai placute de public, sau poate ca sunt poeziile preferate ale autorului, in orice caz sunt poeziile mele prefereate de multa vreme!!

Lista de craciun

Aud io ca toata lumea isi face liste de craciun, asa ca mam gandit sa ma conformez. pentru a evita imbulzeala de sarbatori, va propun sa incepeti numaidecat cu achizitionearea cadourilor. va anunt pe aceasta cale ca le primesc si anticipat.
here it is:

1. orice de la lush, exceptand demachiant si deodorant, ca dinalea am deja

2. chestii dragute pentru casa, gen farfurii albe frumoase, boluri de bambus, recipiente de tinut condimente, cutii shi cutiute, etc.

3. carti. nu jamie oliver ca le am (ms jeni inca o data!!) sau daca insistati pe jamie oliver atunci "cu jamie in italia" (desi multe ingrediente nu se gasesc la noi), nu nicole krause. imi plac multe din noile aparitii din biblioteci, nu neaparat polirom. eventual traducerea harry potter, daca nu va place altceva.

4. cercei. colorati, amuzanti, atarnaciosi.

5. abonament la ELLE

6. manushi lungi pana la cot, musai colorate... sau negre daca altele nu se gasesc

7. paltonul de mai jos (aluzie radu)

8. o pereche de ugg boots (eventual din state, dc avem rude acolo)

Cu mentiunea:

1.lista nu este dedicata exclusiv mosului.
2.nu sunt trecute in ordine, propunerile de cadou sunt intersanjabile.


De pe urbansyle...

Mie imi plac modele astea doua. sunt mai conservatoare!