sophie und virginie- imi placea foarte mult, mai ales misterul disparitiei parintilor celor doua


Frau Pfeffertopf- ma uitam si la asta, nu era printre preferate


mila superstar- toate fetele din clasa erau mila, mai putin roxana care era midori. trist cum moare prietenul lui mila


Lady oscar- in top 3 al preferintelor


Katzenauge- rula si la italieni, asa de mult imi placea ca ma uitam si la italieni desi nu intelegeam mare lucru


eine fröhliche Familie- la fel, top 3 al preferintelor. imi placea de jo care era scriitoare


die kinder vom berghof- ce frumos cantec. desenul il urmaream sporadic

anii '90

in weekend m-am intalnit la o berica cu niste prieteni. trebuie sa recunosc ca imi plac anumite teme de discutii, cum ar fi serialele pe care le urmaream cand eram mici. cred ca si interlocutorilor mei.
asadar am discutat despre beverly hills (simpatiile au fost impartite frateste intre dylan si david), serialu' australian care rula in paralel cu acesta (by the way: daca isi aduce cineva aminte cum se numea m-as bucura mult), take that, desenele animate de pe posturile germane, s.a.m.d.
cu mare regret in suflet trebuie sa recunosc ca am omis doua personaje marcante ale copilario-adolescentei mele: Nils Holgersson si Sandy Bell. au fost predecesorii erei beverly hills/ melrose place/ willkommen im leben (cel cu jared leto). promit sa-i aduc in discutie data viitoare.
pentru mine a fost una dintre serile cele mai placute din ultima vreme. cu ocazia asta mi-am dat seama ca mai cunosc versurile unor desene animate (spre deliciul asistentei am si fredonat putin). poate imi explica vreun psiholog de ce imi place sa discut despre anii '90?!

jil sander sport miroase a munchen, hilfiger girl a berlin, ocean de la body shop a bucuresti. azi miros a munchen din nou. anul trecut in septembrie mi-am cumparat prima sticla, iar azi pe a doua. nu-mi plac multe parfumuri, in general nu ma sincronizez cu piata feminina in miresme. unele parfumuri imi plac pentru ca le identific cu oamenii (cum ar fi poeme la roxana, ck one la ioana) dar nu le-as folosi personal.
imi place mult sa-mi cumpar cate un parfum nou cand sunt prin strainatati desi raman fidela aceluiasi familie de miresme.
cred ca felul in care mirosim se leaga de personalitatea noastra, de educatie (mai ales cand e vorba de transpiratie). de aceea ramanem fideli anumitor game de mirosuri.
azi miros a munchen desi sunt in nesuferita si poluata timisoara. nu cred sa fie vreun parfum care sa miroasa a timisoara, in cel mai bun caz poate fi asociat mirosul de beton incins.

dor

mi-e foarte dor de vacantele de vara in care ma plictiseam ingrozitor, in care simteam ca ma dezintegrez de plictiseala, in care ma plictisisem si de dormit, in care citeam mult si stateam la soare.
ieri am aflat ca am 4 zile de concediu in plus (motiv de betie de altfel, dar dupa ultima vizita la cluj am devenit mai precauta cu alcolul).
visez ca tot romanu' la vacante in orase europene in care sa ma holbez la prosperitatea si educatia altora. ce urat din partea mea!
cum ar zice cineva: "ce barbat eram odata"! si ce frumos era cand simteam cum trece vremea si aveam sub 20 de ani. ce viata!
ma consolez cu o cafea musai la o cafenea din oras si eventual daca vrea consortu' cu inca o vizita la terasa nora, cel mai frumos loc dintre blocurile gri.
prietenii stiu de ce!

dupa cum povesteam unor prietene bune imi place mult sa merg la cinematograf. foarte mult. in principiu se nimereste un film sa-mi placa la multiplex, daca nu merg la un film care ii place lui radu (aproape as fi zis, pardon scris!, la radu in dulcele grai timisorean). am fost aproape in fiecare saptamana a anului curent la minim un film.

ultimul vazut e "comedioara" cu ashton kutcher si cameron diaz. recomand bomboane fondante musai roz sau mov si una sau doua beri redd's. e un film la care mergi "sa te razi" la modu' activ, tipic american, cu ei frumosi si intelegenti, cu prieteni cei mai buni mai putin frumosi si inteligenti (chei, burtosi, "cocalari" dar simpatici). se termina in stil trubaduresc "decat sa fac ceva ce nu-mi place mai bine nu fac nimic"- pentru fanii genului. Hallo Licht!

ps: in fata noastra statea o "tanti spre babuta" echipata cu doua plase din material de canapea care "tare s-a mai ras". probabil i-a placut putin de ashton, stiind ca lui ii plac femeile "mai coapte".


despre vot.

pana acum am mers sa votez la alegeri. prima oara am incercat in localitatea vladimirescu unde am buletin de o saptamana. am mers impreuna cu bunicul lui radu (bunicul are 94 de ani) . nu m-au lasat sa-l ajut pe motiv ca nu suntem rude, nu m-au lasat sa votez, pentru ca nu am buletin de 3 luni in comuna.

a doua oara am incercat la arad, unde nu m-au lasat initial sa votez pe motiv ca am buletin de vladimirescu. intr-un final la insistentele mele si a tatalui meu am reusit sa votez (m-au identificat pe listele de vot dupa CNP). remarc totusi partea amuzanta a situatiei: in timp ce la stefanesti, in ilfov, au existat altercatii intre votanti, pe motiv ca nu aveau cum sa intre toti in acelasi timp, eu ma luptam cu legea, care imi refuza dreptul de a vota, atat la domiciliul nou, cat si la cel vechi.

simpatica tara in care traim, care ne omoara toti neuronii.