cu o zi inainte de prima zi ma doare spatele, si stau mai mult in pat decat in picioare, si bine si rau, desi presimt o seara cu multe emisiuni stupide de televiziune romaneasca.
cu o zi inainte de prima zi am cautat vasc prin oras si am gasit.
cu o zi inainte de prima zi nu m-am spalat pe cap si nu m-am aranjat in vreun fel pentru ca intr-un fel nu e un prilej prea special faptu ca trece vremea.
cu o zi inainte de prima zi fac bilantul: apartament nou cu chirie, mai frumos, mai central si mai mare, masina de spalat, paris, o tunsoare mai scurta, un job nou mai relaxat, prieteni noi si vechi, prima manichiura.
cu o zi inainte de prima zi ma gandesc ca va fi mai bine la fel cum si 2008 a fost mai bine.ceea ce va urez si voua!

sunt tare agitata, am mult de lucru (da, chiar acum inainte de craciun), vreau sa cumpar numai cadouri folositoare in spiritul crizei care vine. timisoara se vrea din nou o mica viena cu weihnachtsmarkt, bine ca de data aceasta lipsesc oile, dar sa nu ma bucur prea repede. invidiez "la maxim" pe cei a caror viata ii poarta pe 20 prin viena!!!
luni am fost la filmul-cu-keanu-pamantul-care-nu-se-mai-invarte-in-jurul-lui, unde pe pitipoance le durea capul si cocalarii isi doreau banii inapoi ca n-au inteles nimic. a fost un film potrivit pentru o zi plicticoasa de luni seara, in care oricum orice faci e ok.
in ultima vreme am cugetat mult pe marginea filmelor care mi-au placut anul 2008, mai ales datorita burn after reading, care chiar mi-a placut, contrar majoritatii.
pentru saptamana asta mai am in program:
-azi o manichiura si ceva cautat de cadouri
-joi: concurs de prajituri pentru dus la colegii de munca
-vineri: deplasare metropola-al-carei-nume-nu-trebuie-pronuntat


ps: cea mai faina lectura de decembrie.

ONG

stie cineva vreun Ong in timisoara care cauta colaboratori?





si am fost la belgrad.
la belgrad e frumos pentru oameni urbani ca si mine si pentru sarbi. barbatii sunt inalti si destul de frumosi, bruneti si au fete de luptatori, femeile sunt cam ca la noi, un segment reprezentativ sunt "pipiţele acadea". satele din jur arata cumva ca romania anilor '90, dar se construieste mult. nu au masini fiţoase ca noi, au tot felu de skode si lazi, multe dacia logane. pe pietonalu din zona centrala se asculta muzica house cu volumul la maxim, dar varstnicii nu schiteaza niciun gest. e colorat si gri, vechi si nou, modern si demodat in acelasi timp.
in belgrad cei care arata mai cosmopoliti nu vorbesc nicio limba decat a lor, dar dau indicatii (doar in sarba bineinteles), politia te opreste pentru ca nu esti sarb, dar amenda poti s-o alegi in functie de cati bani ai in buzunar, eu zic de fapt ca e un fel de taxa pe limba engleza.
P:"for this offense you must pay 2000 dinar"
R:"but i am really lost and i only have 1000"
P:"ok then i give an offense for no seatbelt, ok? it is only 1000 dinar"
(legenda: P: politist, R: Radu)

cam asa merge cu ei, deci e cam ca la noi, macar stia politistul engleza, avea un vocabular destul de vast, si ne-a indicat drumul dupa ce am primit amenda.
pe drum spre sarbi am ascultat romante (caini vagabonzi, sa nu uitam sa iubim trandafirii) iar pe drum incoace am ascultat cibelle si yann tiersen, asta pentru cei carora le spune ceva. si nu, nu am mancat plescavita, am mancat japonezisme.

sunt cam 150 de km din timisoara, musai trebuie mers cu un sal/fular/ceva la gat, multa rabdare si harti intr-o limba cunoscuta.