scenariu

zi de vara, nici prea calda nici prea racoroasa, pe veranda/ terasa, cu un teanc de reviste franceze de interior (maison ceva) si cu o limonada si o cafea cu gheata, asezata cat se poate de confortabil. in timp ce urmaresc imaginile planuiesc in gand urmatorul concediu undeva in sud si fredonez piesa aceasta.


via

fiica desteapta a judecatorului zice ca baietii astia sunt si frumosi si bine imbracati si canta bine. de prima oara cand i-a vazut a stiut ca vor fi preferatii ei cel putin timp de 4 sau 5 albume.
fiica desteapta a judecatorului isi aduce aminte cu drag prima hora la care i-a vazut pe tinerii juni, asta pe cand nu stia decat o piesa, down in the past. evident, pentru ca este o fata foarte desteapta a citit toate manualele de muzica si literatura romana si scandinava, a invatat by heart textele iar acum se pregateste pentru o noua hora, doar ca nu stie cand vor veni mando diao si in satul ei.

de ceva vreme incoace se face ca merg destul de des sa mananc pranzul in oras. ar fi multe motive de enumerat (lene, e aproape de munci...). se face insa ca de fiecare data e o mica aventura. pentru ca merg de cateva ori pe saptamana, angajati imi sunt figuri destul de familiare, am si preferati (na!) si evident sunt unii care imi displac. am chiar o tactica de reperare a zonei de exercitiu a fiecarui chelner, adica intru si intai filez care unde serveste si dupa aceea ma gandesc unde sa ma asez.
mancarea a fost buna de fiecare data, atat ciorba cat si "felu' doi" si paharul de vin rosu, iar la desert servesc cafea, care pe langa faptul ca e foarte mica e foarte buna.

8 martie

la scoala imi placea ziua aceasta. acum intra in categeoria conventii.viata noastra fara valentines,dragobete,1 martie, 8 martie, si toate cele ar fi exact la fel. totusi pentru unele femei zilele acestea sunt importante pentru ca barbatii fac eforturi si se arata mai interesati de ele, cumpara flori si cadouri si sunt mai grijulii. pentru alte femei ziua aceasta e un prilej de iesit in oras cu fetele. pentru mine a fost o zi in care i-am cuparat mamei o esarfa si o bluza si am adoptat o lalea si o zambila in ghiveci.

in casa miroase a primavara asa ca voi renunta definitiv la paltonul de iarna

mie nu imi place ploaia. nu imi place atat de tare incat imi strica buna dispozitie. daca nu trebuie sa ies din casa nu ies.
si totusi cobor pentru a-mi cumpara catavencu cu supliment de intelectual sexy. mari asteptari. imi trec prin minte diferite personagii pentru primele locuri: consortu colegii de la litere (din cluj, tu!), prieteni, cunoscuti, fosti vecini, s.a.m.d.
dau sa urc repede scarile curioasa, mai ales ca ploua si n-am putut sa arunc o privire. o vecina se rasteste la minie ca ma cauta administratoarea/cu/aspect/de/diriginta/de/liceu/stafidita de doua seri ca sa-i platesc cheltuielile.
pe marius chivu l-as fi instalat fruntas in lista.
suplimentul imi aduce aminte de un joc din gimnaziu: impreuna cu o prietena alcatuiam liste si apoi pe diferite criterii le dadeam note si la final faceam un clasament. foarte fain!

de cateva zile descopar o lume cu sunet si melodie, mi-ar placea sa vad mai multa culoare in jurul meu si mai multa voie buna contagioasa.
din nou ma prinde raceala asa ca beau ceai si cafea si fervex (care n-are niciun efect) si ascult din cutiuta cu amintiri muzici trecute: cristian vasile,luigi ionesc, coldplay, oldelaf et monsieur d, lightspeed champion, we are scientists si ska-p.

cu dedicatie william orbit- barber's adaogio for strings