desi inca n-am vazut boogie (mai nou e numai de la ora 14) am mers ieri seara la ember. filmu e in stilu golden compass. ca sa scriu in limbaj de scoala: "actiunea se petrece intr-un oras subteran.." ridicat de catre "constructori" pentru a salva planeta (concluzia mea), unde oamenii beneficiaza de lumina datorita unui generator care isi da suflarea. orasul se ghideaza (ca si lumea noastra) dupa niste legi bine stabilite de aceeasi "constructori", au un fel de biblie a orasului, un primar corupt, tot felul de sarbatori gen "ziua numirii"- in care tragi un bilet ca la loz in plic si afli ce slujba vei avea (cam din categoria ajutor de instalator, ceasornicar, magazier, electrician, spalator de podele, tesator, caraus de galeti; "ziua cantatului"- in care se canta imnuri ctitorilor orasului. imnul in sine e foarte amuzant e un fel de crede si nu cerceta. evident este ilegal sa parasesti orasul, sa te indrepti spre necunoscut si desi nimeni nu stie cum sa evadeze, ca intotdeauna exista o cale.

locuitorii sunt imbracati foarte eco, in tricotaje, bumbac si alte materiae naturale, par doar usor nespalati si nepieptanati. sunt evident foarte skinny pentru ca orasul nu mai are rezerve de mancare, mai ales pentru ca primarul se ingrasa in buncarul sau secret, acolo unde e de fapt toata rezerva de mancare.

cu alte cuvinte un film foarte simpatic pentru o seara de luni- vineri. de remarcat din nou publicul timisorean de cinematograf care a empatizat inca o data cu personajele principale,incurajandu-le cu voce tare in toate situatiile grele. asa-s banatenii, sufletisti!!

1 comentarii:

  1. ioana said...

    Observ afirmaţia că e un film bun de "luni-vineri" şi solicit o recomandare pentru filme bune de vineri-seara şi sâmbătă-seara.Ar putea deveni salvatoare de situaţie, chiar dacă nu şi de viaţă socială.